[JL] Jong Ajax geeft zege uit handen in Helmond

Maarten (rubbereend)

Helmond Sport heeft maandag een opvallende 3-2 zege geboekt op Jong Ajax in de Eerste Divisie. In eigen huis waren de Brabanders een uur lang niet overtuigend en kwam Jong Ajax via Stanislav Lobotka voor rust en Danny Hoesen na de thee met 2-0 voor. De thuisploeg deed de wedstrijd in het laatste halfuur kantelen met goals van Charles Kazlauskas, Serhat Koç en Mark Janssen.

Goed nieuws was er ook voor Ajax. Niklas Moisander maakte zijn eerste speelminuten na een knieblessure. De Finse verdediger speelde 45 minuten mee en werd in de rust vervangen door Mike van der Hoorn. Helmond Sport klimt door de drie behaalde punten naar de zesde plaats in de Jupiler League. De Brabantse club heeft 25 punten uit vijftien wedstrijden. Dat zijn er evenveel als nummers vier De Graafschap en vijf Willem II.

Jong Ajax verloor zijn zesde wedstrijd op rij en zakt van de vijftiende naar de zestiende plaats. Net als Jong FC Twente staat de ploeg op veertien punten uit vijftien wedstrijden. Jong PSV staat met negentien punten net boven de andere twee tweede elftallen.