NAC test aanvaller uit Saoedi-Arabië

Maarten (rubbereend)

NAC Breda heeft Mazin Ahmed Al-Huthayfi op proef. De 28-jarige aanvaller uit Saoedi-Arabië trainde vorige week al mee met de beloften en doet dat deze week met de eerste selectie

De Bredase club beslist uiterlljk vrijdag over een eventueel langer verblijf van Al-Huthayfi. Via een makelaar belandde hij in Breda. "Wij krijgen wel vaker het verzoek om spelers te testen", zegt directeur Jeffrey van As tegen BN/DeStem. De aanvaller moet de technische staf overtuigen.

"Als wij ervan overtuigd zijn dat hij onze selectie sterker kan maken, zullen we kijken wat we kunnen doen. We hebben in ieder geval geen geld om hem te betalen", benadrukte Van As. Indien NAC door wil gaan met de speler, moet er een derde parij aan te pas komen om de kosten op zich te nemen. Datzelfde systeem wordt gehanteerd bij aanvaller Stipe Perica, die wordt gehuurd van Chelsea. De Londenaren betalen zijn volledige salaris en huisvesting.

Al-Huthayfi liep in de zomer van 2012 al stage bij FC Groningen, maar werd na drie weken afgetest. De aanvaller is eigendom van het Arabische Al-Ittihad. Sinds 2010 werd hij aan drie clubs verhuurd.