Welten keert terug bij de hockeyvrouwen voor HWL

Boris (borisz)

Lidewij Welten is teruggekeerd in de selectie van de Nederlandse hockeyselectie. Bondscoach Max Caldas heeft de 83-voudige international van Den Bosch opgeroepen voor de finale van de Hockey World League in Argentinië (30 november - 8 december).

Welten ontbrak bij Oranje in de afgelopen zomer tijdens de HWL in Rotterdam en het EK in Boom. De 23-jarige aanvalster, die met de Nederlandse ploeg al twee keer olympisch goud won, was niet helemaal fit en had bovendien bij haar club geen topseizoen gedraaid.

Caldas laat Sabine Mol, Valerie Magis en Kiki Collot d'Escury eind deze maand thuis. Kelly Jonker is door een schouderblessure niet beschikbaar. In vergelijking met de EK-selectie zijn naast Welten ook Marloes Keetels, Maria Verschoor en Xan de Waard andere gezichten. 

De selectie: Willemijn Bos, Frederique Derkx, Carlien Dirkse van den Heuvel, Roos Drost, Margot van Geffen, Eva de Goede, Ellen Hoog, Marloes Keetels, Kim Lammers, Caia van Maasakker, Kitty van Male, Larissa Meijer (GK), Maartje Paumen (C), Jacky Schoenaker, Joyce Sombroek (GK), Maria Verschoor, Xan de Waard, Lidewij Welten