[NFL] Kansas City morst geen punten

Joost (Hoogstaande)

De Kansas City Chiefs hebben gisteravond aangetoond dat ze nog steeds het te kloppen team zijn. De Buffalo Bills werden met 13-23 verslagen.

De Chiefs hadden een lastige avond. De Bills waren offensief veel sterker, maar de verdediging van de Chiefs was vandaag doorslaggevend. De Bills openden de wedstrijd met een puntreturn-touchdown die werd afgevlagd door de scheidsrechters. Met nog vier minuten te gaan in het eerste kwart mochten de Bills opnieuw aan een drive beginnen. Deze drive werd geconverteerd tot een touchdown door Marquise Goodwin na een fantastische pass van quarterback Jeff Tuel.

In het tweede kwart ging de wedstrijd net zo op en neer als in het eerste kwart. De Chiefs scoorden binnen acht minuten een field goal om wat dichterbij te komen maar de Bills scoorden vlak voor het einde van het kwart ook een field goal om de voorsprong weer op zeven punten te zetten.

Na de rust kwamen de Chiefs terug in de wedstrijd door een turnover die Alex Smith converteerde tot een touchdown. In zijn eigen scoringsgebied ving hij de bal van Tuel en rende het hele veld over om te scoren. Ryan Succop scoorde daarna zijn tweede field goal van de avond om de Chiefs voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong te zetten. Met nog twintig seconden op de klok scoorde Dan Carpenter van de Bills ook zijn tweede field goal van de avond om zo de stand weer gelijk te trekken.

In het vierde kwart hadden de Chiefs opnieuw de hulp nodig van de Bills om een touchdown te scoren. Tuel gooide vlak voor zijn eigen scoringsgebied de bal naar T.J. Graham die de bal niet onder controle kreeg en hem liet vallen. Tamba Hali pikte de bal op en scoorde de tweede touchdown van de avond voor de Chiefs. De Bills probeerden uit alle macht nog terug te komen maar het was uiteindelijk Succop die met zijn derde field goal van de avond de eindscore op het bord zette.

Zo blijven de Chiefs ongeslagen en zakken de Bills weg naar de onderste regionen van de ranglijst.

Overige uitslagen:
 

Thuis Uit Score
Miami Dolphins Cincinnati Bengals 22 - 20 (na overtime)
Carolina Panthers Atlanta Falcons 34 - 10
Dallas Cowboys Minnesota Vikings 27 - 23
New York Jets New Orleans Saints 26 - 20
St. Louis Rams Tennessee Titans 21 - 28
Washington Redskins San Diego Chargers 30 - 24 (na overtime)
Oakland Raiders Philadelphia Eagles 20 - 49
Seattle Seahawks Tampa Bay Buccaneers 27 - 24 (na overtime)
Cleveland Browns Baltimore Ravens 24 - 18
New England Patriots Pittsburgh Steelers 55 - 31
Houston Texans Indianapolis Colts 24 - 27
Green Bay Packers Chicago Bears (wordt vannacht gespeeld)