Mathijsen: "Ik heb en houd altijd hoop"

Maarten (rubbereend)

Joris Mathijsen mag weer hopen op een basisplaats bij Feyenoord na zijn invalbeurt tijdens de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-2) afgelopen weekend. Mathijsen werd na de rust ingebracht voor Miquel Nelom, die het moeilijk had in Leeuwarden.

"Om zekerheid, beleving en ervaring aan de ploeg toe te voegen. Dat had het team nodig", legde trainer Ronald Koeman zijn keuze voor Mathijsen uit. De routinier was blij dat hij eindelijk weer een keer aan spelen toekwam. "Elke voetballer wil altijd spelen, ik ook dus. Deze invalbeurt doet me goed. We hebben na rust de nul gehouden en nog een doelpunt gemaakt. Ik heb niets te klagen", zegt de verdediger in het Algemeen Dagblad.

Mathijsen spendeerde na zijn terugkeer van een rugblessure de wedstrijden van Feyenoord op de reservebank. "Ik voelde me niet echt gepasseerd. De ploeg won echter veel, waardoor ik op mijn kans moest wachten. Deze wedstrijd tegen Cambuur was het weer eens mijn beurt. Of ik tegen AZ in de basis mag beginnen? Dat moet je aan de trainer vragen. Maar ik heb en houd altijd hoop."