Van der Garde: "Auto voelde geweldig aan"

Peterselieman

Giedo van der Garde werd gisteren met een achttiende plaats in Abu Dhabi de beste van de achterhoede teams. Opvallend was dat de Nederlander halverwege de wedstrijd voorbijgelaten werd door zijn Caterham-teamgenoot Charles Pic die uiteindelijk ruim achter hem als negentiende eindigde, maar voor de Marussia's bleef.

Van der Garde verloor in de eerste bochten van de wedstrijd tijd door contact met Kimi Räikkönen die hierop uitviel. "Ik zat voor hem en hij maakte contact met mijn linkerachterwiel. Ik raakte daardoor bijna in een spin en verloor plekken aan Charles en Max Chilton, maar dit keer had ik het geluk gelukkig genoeg aan mijn zijde, zodat mijn race dit keer niet al in de eerste ronde beëindigd werd."

De Nederlander kon in tegenstelling tot de twee voorafgaande races wel door en kwam in een heerlijk ritme terecht. "De auto voelde geweldig en heerlijk uitgebalanceerd aan. Aangezien ik sneller onderweg was, besloot het team Charles te vragen me er langs te laten. Toen ik er langs was, kon ik pas echt pushen en vanaf dat moment tot aan het vallen van de vlag bouwde ik dus een gat op naar Charles."

Pic berustte in de opdracht van het team, maar snapte de bedoeling hierachter wel. De Fransman had veel problemen in zijn tweede stint en kon op dat moment niet aan het tempo van Van der Garde tippen die een groot gat met zijn teamgenoot sloeg.