"Lex bracht wat we van hem verwachten"

Tiede-Jan Breevaart

Lex Immers was zondag belangrijk voor Feyenoord tegen SC Cambuur. Trainer Ronald Koeman zag de middenvelder de openingstreffer maken in Leeuwarden (0-2).

"Je kan kritiek hebben op Lex dat zijn rendement hoger moet, maar niet op het feit dat hij duels niet wint, niet agressief is of niet hard werkt. Dat doet hij altijd", zei Koeman tegen FOX Sports. "Gelukkig was hij ook degene die de wedstrijd openbrak. Lex heeft gebracht wat we van hem verwachten. En hij maakt een goal, zeer goed."

Koeman vond Immers één van de weinige spelers die voor rust een behoorlijk niveau haalde. In de rust ging de Feyenoord-coach tekeer. "Ik denk dat dat nodig was. We waren onszelf niet. Alles in de eerste helft was zeer slecht. Cambuur was op basis van felheid en agressiviteit veruit de meerdere."

"Daar heb ik me wel boos over ons gemaakt. Je kunt verwachten dat Cambuur thuis heel enthousiast speelt. Dan moet je je mannetje staan en dat hebben we eigenlijk pas in de tweede helft gedaan. Toen hebben we beter verdedigd, zijn we agressiever gaan spelen en wonnen we meer duels. Dan zie je ook het kwaliteitsverschil."