Fans Oprah Winfrey smijten met geld op veiling

anoniem_22072019025900

De marathonveiling die Oprah Winfrey zaterdag organiseerde heeft een hoop geld opgeleverd. De presentatrice deed een groot gedeelte van haar persoonlijke bezittingen van de hand en fans waren bereid daar grof geld voor neer te tellen, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

De opbrengst van een oude tv-gids met Winfrey op de cover werd vooraf geschat op zo'n driehonderd dollar, maar werd uiteindelijk verkocht voor drieduizend dollar. Een theepot die minder waard werd geacht dan honderd dollar werd ook voor tien keer zo veel van de hand gedaan. Tot de topstukken behoorde een set van zes stoelen in Lodewijk XVI-stijl, die van eigenaar wisselde voor zestigduizend dollar.

De opbrengst van de veiling in Santa Barbara gaat naar Winfreys meisjesschool in Zuid-Afrika. Het totale bedrag wordt binnenkort bekendgemaakt. De veiling begon om 11.30 uur en een tussenstand rond 18.00 uur gaf een opbrengst van zeshonderdduizend dollar aan. Er moesten toen nog ruim 250 voorwerpen onder de hamer gaan.