Jans trots op remise Zwolle in Eindhoven

Pino112

Ron Jans was tevreden over zijn ploeg na de remise bij PSV. De trainer van PEC Zwolle schreef de prestatie toe aan zijn eigen ploeg.

PSV-uit was geen gemakkelijke opgave, wist Jans. "Zij waren natuurlijk op oorlogspad na een paar moeilijke weken. Maar hoe langer de eerste helft duurde, hoe beter wij gingen spelen. Zeker na de 1-1 vond ik ons echt heel goed", aldus Jans tegen Voetbal International.

"Met 1-1 bij rust had ik het gevoel: we hadden voor moeten staan. Na rust had PSV eigenlijk meer recht op de zege dan wij, maar ook wij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Deze 1-1 is een terechte uitslag."

Volgens Jans was PEC zelf verantwoordelijk voor het resultaat in het Philips Stadion. "Of dit resultaat aan ons of aan PSV lag? Als wij tegen ploegen spelen die ook vooruit willen spelen, hebben wij het vermogen om onszelf onder de druk uit te voetballen."

"Dus het ligt aan ons, niet aan PSV. Met tien man hebben we het in de slotfase ook niet echt moeilijk gehad. Het was een boeiend potje. Ik heb vanavond genoten van mijn ploeg."