Nagel heeft vertrouwen in toekomst 50Plus

anoniem_22072019025900

Interim-voorzitter van 50Plus Jan Nagel is ervan overtuigd dat het weer helemaal goed gaat met zijn partij. Het congres van zaterdag heeft iedereen binnen de partij weer op een lijn gebracht, zo zei hij zondagochtend in het televisieprogramma WNL op Zondag.

"Iedereen dacht dat het een roerige aangelegenheid werd, maar dat werd het niet. De eensgezindheid was groot", aldus Nagel. "We waren zelfs met twee uur klaar. Dat doet geen enkele partij ons na." Nagel, die op het congres tot de tijdelijke voorzitter werd benoemd, spreekt zelfs van een keerpunt voor 50Plus. "Ik ga ervan uit dat het nu weer goed gaat."

De seniorenpartij stelde zaterdag orde op zaken na een turbulente maand. De partij werd geconfronteerd met het vertrek van partijleider Henk Krol en hoogoplopende ruzies in het partijbestuur. "De rust is teruggekeerd. We kunnen nu weer bouwen", aldus Nagel.

Of er in de toekomst nog een rol voor Krol is weggelegd binnen de partij, kon Nagel nog niet zeggen. Volgens hem is dat in eerste instantie aan Krol zelf. Nagel zou Krol wel een nieuwe kans willen geven. "Hij is lid van de partij en heeft geen strafbare feiten gepleegd. Hij heeft geen levenslange straf verdiend", aldus Nagel.