Rekik kwam goed weg met gele kaart

Boris (borisz)

Karim Rekik stond tegen PEC Zwolle eindelijk weer in de basis na wekenlang blessureleed. De verdediger had geluk dat hij de hele wedstrijd mocht uitspelen van Pieter Vink. De verdediger raakt in augustus geblesseerd aan zijn enkel en stond daardoor wekenlang buiten spel. "Gelukkig ben ik weer terug. Ik voelde me goed en ik had geen last", zegt Rekik tegen FOX Sports "Dat is wel positief Natuurlijk wil je winnen en drie punten mee naar huis nemen. Dat is een domper."

"Ik vond ons in de tweede helft beter. Er zat wel een doelpunt in, maar dat lukte niet", vervolgt de verdediger. "Dat moet wel gaan veranderen om weer te gaan winnen. De druk gaat inderdaad omhoog. Maar dat is voetbal. Als je bij PSV speelt, moet je met druk om kunnen gaan."

Rekik had geluk dat hij na twintig minuten op het veld mocht blijven staan. In een poging de bal te veroveren zette de mandekker een sliding met twee gestrekte benen in. Hij raakte hierbij tegenstander Mustafa Saymak, maar scheidsrechter Pieter Vink was mild in zijn oordeel en trok slechts geel.

"Mijn intentie was om de bal te spelen. Mijn aanname was iets te ver vooruit, daarom moest ik aan de handrem trekken. Het was met twee benen vooruit, maar mijn intentie was om de bal te spelen. De scheidsrechter had er inderdaad rood voor kunnen geven. Maar gelukkig was het geel."