Räikkönen moet achteraan starten in Abu Dhabi

Peterselieman

Kimi Räikkönen zal morgen achteraan moeten starten bij de Grand Prix van Abu Dhabi. De Lotus van de Fin werd bij een technische keuring na afloop van de kwalificatie afgekeurd. De vloer van de bolide voldeed niet aan de regels. Hij had zich als vijfde gekwalificeerd voor de race van morgen.

De voorzijde van de vloer mag volgens regel 3.17.5 van de technische reglementen maximaal vijf millimeter doorbuigen als er een gewicht op gezet wordt, maar bij de bolide van Räikkönen was dit meer. Het argument van Lotus dat de vloer door de kerbstones beschadigd was geraakt werd van tafel geveegd. In Hongarije had het team er bij Romain Grosjean wel succes mee toen eenzelfde argument aangevoerd werd.

Door de straf van Räikkönen schuift Nico Hülkenberg door naar de vijfde startplaats. Räikkönen zal morgen achteraan moeten vertrekken, iets wat de kans op een puntenfinish aanzienlijk verkleint. Lotus is met Ferrari en Mercedes in gevecht om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Voor morgen lijkt Mercedes met een derde en vierde startplaats weer even de beste papieren in handen te hebben om de tweede positie op zich te nemen.