Velthuizen: "Af en toe moe van mezelf"

Pino112

Vitesse gaat vanavond op bezoek bij Ajax. Doelman Piet Velthuizen hoopt dat de ploeg uit Arnhem de stunt van vorig seizoen kan herhalen.

Vitesse won vorig seizoen twee keer van Ajax. In de ArenA was Wilfried Bony de grote man met twee goals (0-2). "Dat was een mooie overwinning. We speelden goed positiespel en gaven Ajax in hun eigen stadion eigenlijk geen schijn van kans. Ach, dat is allemaal leuk en aardig, maar vorig jaar telt niet meer", zegt Velthuizen tegen Voetbal International.

"We hebben een nu een andere selectie met andere jongens, al wil dat niet zeggen dat we er minder op geworden zijn. Dit zijn mooie wedstrijden. Vorig seizoen deden we het in dit soort duels goed, maar lieten we vooral tegen de 'kleinere' clubs punten liggen. Dit jaar doen we het tegen die ploegen beter, maar we hebben pas twee toppers gespeeld; tegen FC Twente en Feyenoord. Een keer gewonnen en een keer verloren."

"We moeten net als vorig seizoen ons eigen spel durven spelen daar. Natuurlijk was Theo Janssen in dat duel erg belangrijk. Dat hij geblesseerd is sowieso vervelend, hij is één van onze beste spelers. Maar er zijn nu andere jongens die het mogen laten zien. Ook zonder Theo moeten we voetballen op de manier zoals we altijd doen, daarmee halen we tot nu toe goede resultaten. Ook tegen topploegen", aldus de Vitesse-goalie.

Over zijn eigen prestaties dit seizoen is Velthuizen gematigd tevreden. "Ik denk dat ik een redelijk stabiel seizoen draai. Maar het kan altijd beter, ik ben een perfectionist. Waar ik minder tevreden over ben? Alles. Ik ben pas tevreden als ik 's avonds mijn ogen dicht doe en in mijn bedje lig. De rest van de dag ben ik continu bezig met mezelf te verbeteren. Dat heb ik al sinds ik een kind ben. Zoals ik zei: perfectionistisch. Af en toe word ik daar best wel moe van ja, maar volgens mij is het ook wel een goede eigenschap."