"Ik gun PSV het beste, maar vanavond niet"

Pino112

PEC Zwolle komt vanavond op bezoek in het Philips Stadion, waar PSV de tegenstander is. De bezoekers wonnen vorig jaar in Eindhoven (1-3) en willen die stunt herhalen.

"Die wedstrijd tegen PSV heeft ons definitief op de kaart gezet", zei verdediger Rochdi Achenteh tegenover het Algemeen Dagblad. "De eerste seizoenshelft moesten we nog wennen aan de effectiviteit in de Eredivisie. Ik voelde na de zege op PSV dat iedereen rekening met ons ging houden."

Dit seizoen gooit PEC hoge ogen door van de vierde tot de zesde speelronde bovenaan in de Eredivisie te staan. Na elf duels bezet PEC de vijfde plek en heeft het evenveel punten als PSV. "Wij zijn nog sterker dan vorig seizoen. Een jongen als Mokotjo is misschien wel te goed voor PEC en ook Klich heeft ontzettend veel kwaliteiten. Ik vind het terecht dat wij zo hoog staan."

De mandekker verwacht zaterdagavond een scherp en hongerig PSV te treffen. De Eindhovenaren verloren recent namelijk tweemaal van Roda JC. "Ze zullen extra gebrand zijn om het tij te keren. Voor mij is PSV nog steeds titelfavoriet nummer één. De afgelopen wedstrijden zat Adam Maher op de bank. Dan heb je echt wel de sterkste selectie."

Achenteh liep zelf ruim tien jaar rond op de Herdgang. Nooit wist de vleugelverdediger het eerste van PSV te halen. In 2007 trainde hij als jeugdspeler regelmatig mee met het eerste elftal, waar Phillip Cocu destijds ook deel van uitmaakte. "Ik vergeet nooit dat ik een aai over mijn bol kreeg toen hij mij te slim af was en scoorde. Ik gun Phillip en PSV het beste. Ze mogen van mij alles winnen, maar vanavond even niet", aldus Achenteh.