FOK! Wat een weer: Discutabel

WebHawk (Hemmo)

Goedemorgen, deze fijne zondag! Hopelijk heb je een beetje tijd om lekker wakker te worden. Verwarming aan, croissantje erbij, misschien wel een gebakken ei met wat kruiden. En dan het liefst nog even warm je bed induiken om het op te peuzelen. Ik ga het in ieder geval wel zo doen. Muziekje erbij, radio aan.

En dan nog even lekker genieten van een luie zondag. Misschien lig je wel naast je geliefde, vergeet in dat geval vooral niet om een eitje extra te bakken. Als je alleen bent, een goed moment om even rustig weg te zwijmelen bij de gedachte aan dat ene leuke meisje (of die ene leuke jongen natuurlijk). Zwijmelen is fijn . Maar goed, ik geloof dat ik afdwaal.

Het gaat vandaag flink waaien, met in het Waddengebied zelfs stormachtige taferelen. Later zal dat wat afzwakken, maar er komen buien met kans op onweer voor in de plaats. De dagen erna is het weer wisselvallig. Je kunt veel regen verwachten en temperaturen tussen de 9 en 14 graden.

Stephan5 is weer in het land gesignaleerd en is inmiddels hopelijk ook bekomen van de schrik na de creatieve manier waarop ik zijn doorgaans toch iets inhoudelijkere weerberichten heb overgenomen. Morgen is hij er weer! Hopelijk heeft hij een beetje genoten van de Griekse zon. Ja, vakanties zijn leuk. Alleen die terugreis hé! Dat is altijd een beetje een bitch. Maar dat maakt niet uit, reizen kan ook heel vermakelijk zijn.

Zo zat ik een keer in de trein. Heb je soms. Vanuit Elst (tussen Arnhem en Nijmegen) was ik onderweg naar Tilburg toen ik een conversatie opving tussen een man van ergens in de dertig en een meisje van misschien net twintig. Nou ja, conversatie, het was meer een soort monoloog te noemen.
"Mja, ik woon dus al een tijdje op straat, en je maakt dan gewoon een hele hoop mee", zo stamelde hij met een ietwat doorrookte stem. "Ben je aan de drugs?", vroeg ze aan hem. "Nee, niets. Drugs wil ik niks mee te maken hebben. Nooit niet."

"Nooit aangeraakt van me hele leven" (Foto: Novum)"Nooit aangeraakt van me hele leven" (Foto: Novum)

Hij zag er ietwat onverzorgd uit, met viezig haar zonder echt model, schoenen die 'ie al minstens een paar jaar gedragen had, en over zijn jasje zal ik maar niet beginnen. Ik keek naar mijn eigen schoenen. Ja, die mochten ook wel weer een plens water en een lik schoenpoets. Maar, gezien mijn straat toen open lag en ik dus dagelijks door een zandbak moest, betekende dat ook meteen een polijstbeurt, en dat is voor leer dan weer niet zo'n goede actie. Ik besloot daar nog maar even een weekje mee te wachten. Ik besloot ook om de man het voordeel van de twijfel te geven.

"Nou ja, ik woon dus op straat en sinds die wietpas komen al die moffen naar mij toe om voor drugs te vragen. En sja, als ik dan nog maar 1 gulden heb en ik kan daarna voor 20 gulden eten, dan zal ik dat toch moeten doen weet je. Ik ben ook maar een eerlijk mens, snappie?"

Het meisje tegenover hem was tot voor kort duidelijk ongeïnteresseerd en keek hem aan met een blik van "Wat moet ik hier op antwoorden?". Zij zag er wel fatsoenlijk uit. Ietwat Aziatisch, misschien wel Thais. Ze had dat schattige in haar gezicht wat veel Aziatische vrouwen hebben. Misschien was ze trouwens ook nog wel Zuid-Amerikaans. Ik zou kunnen concluderen dat ik gewoon niet zo goed ben in het inschatten van afkomst. Een paar jaar geleden vroeg ik nog aan een Chinees meisje dat ik net had ontmoet of ze uit Noorwegen kwam. Dat was een beetje een flater, maar we zijn anno 2013 nog immer goede vrienden. Dat scheelt. Terug naar het verhaal. Haar afkomst is daarin eigenlijk niet zo relevant.

(Foto: Novum)(Archieffoto. Bron: Novum)

Ze bleef hem stil maar met inmiddels redelijk wijd opengesperde kijkers aanstaren. Hij voegde er een "Hmh?"-achtig iets aan toe. Ze reageerde na even twijfelen toch maar: "Maar ehm, kun je dan niet-", toen hij haar onderbrak: "Nee, tuurlijk kan ik niet aan werk komen! Hoe wil je aan werk komen als je dakloos bent? Je moet daarvoor een huis hebben. En voor een huis heb je weer werk nodig. Dat is de visuele circel, snap je dat dan niet?"

Wederom bleef het meisje hem met een mond vol tanden aanstaren. Ze had duidelijk totaal geen idee wat te zeggen. De inmiddels in Oss aangekomen trein liep deels leeg en deels vol, zoals wel vaker op stations gebeurt. Door het omroepsysteem klonk de mededeling dat de trein niet verder dan Breda zou gaan op last van de brandweer.

"Godverreflikkerse kutzooi! Altijd wat met die godvergeten kuttrein. Komt allemaal door die kut kut kut-Wilders. Dankzij hem is dat kut-NS genationaliseerd." Haar lach onderdrukkende verbeterde ze hem: "Geprivatiseerd bedoel je?". "Ach, hou toch op, allemaal de zelfde natte pot. We hadden daar toen ik in Weert woonde ook al gezeik mee met die kutvent. Zat je daar rustig op straat een jointje te roken en een biertje te drinken kwam hij de politie sturen. Kutwouten. Je mag in dit land verdomme al niet eens drinken of zo, weet je, komt de politie eraan. Ik doe niks illegaals anders!"

De trein kwam aan op station 's Hertogenbosch. Eigenlijk Den Bosch, maar daar denken onze elitaire spoorwegen anders over. De dame probeerde zich een beetje aan de conversatie te onttrekken door aan de inmiddels passerende conducteur te vragen hoe laat de trein in Tilburg aan zou komen. Nadat deze na antwoord gegeven te hebben weer doorliep, kreeg hij toch nog even de schuld op zich gewezen. "Ja weet je, die top is wel in orde, maar dat uitvoerend personeel doet gewoon geen flikker. Ze roepen niks om, ze fluiten niks om, niks! Het zit hem allemaal in de communificatie. Daar gaat het mis bij dat gekke bedrijf. Wat dat betreft kun je nog beter met de bus, alleen zijn die kutbuschauffeurs hufters, allemáál. Hufters zijn het. En die gare bussen zijn dan wel ineens 100x zo duur geworden dankzij die kut-chipknip met hun economische groei. Maar dat is de schuld van Wilders, dat had ik al gezegd".

Inmiddels schoot de frase 'Stereotype linkse wietrokende hippie' door mijn hoofd. Daarmee vat ik de beste man misschien iets te simpel samen, maar ik kan tot op heden geen eigenschap aan hem vinden die daar niet aan voldoet. 'Hoe ga ik dit in vredesnaam aan mijn vrienden vertellen', was de gedachte die door mijn hoofd schoot terwijl ik in Tilburg uitstapte.  Ja, het is een raar verhaal. Het eindigt ook lekker abrupt.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen. Je mag deze foto's mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaatst Stephan5 bij het weerbericht van morgen!

Vandaag plaats ik nog een paar foto's, en wel van Stephan5 himself! Hij heeft er helaas geen beschrijvingen aan meegegeven dus ik heb er zelf maar wat bijbedacht.

"Mijn vakantie begon in het vliegtuig. Eigenlijk heb ik een hekel aan vliegen, maar gelukkig hebben wij thuis een vliegenmepper.  Een uur of drie later kwamen we aan.""Mijn vakantie begon in het vliegtuig. Eigenlijk heb ik een hekel aan vliegen, maar gelukkig hebben wij thuis een vliegenmepper.  Een uur of drie later kwamen we aan."

"Hier zie je het appartement waar we sliepen. Het was al laat toen we 's avonds aankwamen, dus we zijn meteen gaan slapen."
"Hier zie je het appartement waar we sliepen. Het was al laat toen we 's avonds aankwamen, dus we zijn meteen gaan slapen."

"De volgende dag zijn we de omgeving gaan verkennen. Hier zie je een hoogspanningsmast die we tegenkwamen. Misschien was het wel geen hoogspanning, want hij hing erg laag."
"De volgende dag zijn we de omgeving gaan verkennen. Hier zie je een hoogspanningsmast die we tegenkwamen. Misschien was het wel geen hoogspanning, want hij hing erg laag."

 "Dit was in de stad. We hebben op een terrasje even gegeten. Ik vroeg of ze frietjes hadden. Normaal eigenlijk niet, maar speciaal voor mij hebben ze die gebakken. Ik vond de bediende een hele aardige man."
"Dit was in de stad. We hebben op een terrasje even gegeten. Ik vroeg of ze frietjes hadden. Normaal eigenlijk niet, maar speciaal voor mij hebben ze die gebakken. Ik vond de bediende een aardige man."

"Dit was in de buurt van de zee. Omdat ik mijn zwemdiploma niet bij me had en ik bang was om er in te vallen ben ik op een veilige afstand gebleven. De zee was wel heel mooi blauw."
"Dit was in de buurt van de zee. Omdat ik mijn zwemdiploma niet bij me had en ik bang was om er in te vallen ben ik op een veilige afstand gebleven. De zee was wel heel mooi blauw."

"Toen was het alweer tijd om terug naar Nederland te gaan. We zijn weer met het vliegtuig gegaan, hier zie je de vleugel. Ik heb erg genoten van mijn vakantie. Nu ben ik weer thuis en ga ik weer naar het weer kijken. Morgen maak ik weer een weerbericht voor FOK!"
"Toen was het alweer tijd om terug naar Nederland te gaan. We zijn weer met het vliegtuig gegaan, hier zie je de vleugel. Ik heb erg genoten van mijn vakantie. Nu ben ik weer thuis en ga ik weer naar het weer kijken. Morgen maak ik weer een weerbericht voor FOK!"

Namens mij bedankt voor het lezen van mijn weerberichten, hopelijk waren ze een beetje vermakelijk. Het was in ieder geval vermakelijk ze te schrijven. Misschien mag ik later als ik groot ben nog eens terugkomen.