Van Rhijn: "Niet goed genoeg voor Oranje"

Maarten (rubbereend)

Ricardo van Rhijn beseft dat hij op dit moment te weinig brengt om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. "Ik weet dat ik er weer bij kan komen." Van Rhijn is op dit moment waarschijnlijk vierde rechtsback van Nederland.

Pech voor hem is dat bondscoach Louis van Gaal er doorgaans maar drie oproept. De Ajacied moet Daryl Janmaat, Paul Verhaegh en sinds kort ook Paris Saint-Germain-speler Gregory van der Wiel voor zich dulden. Terecht, erkent hij.

"Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het niveau dat ik nu haal niet goed genoeg is voor Oranje. Op dit moment richt ik me daarom op Ajax en op mezelf. Ik weet dat ik er weer bij kan komen als ik mijn oude niveau haal. En natuurlijk wil ik graag naar het WK. Dat zou fantastisch zijn. Maar nogmaals: door mijn spel is dat nu niet aan de orde", aldus Van Rhijn.

De rechtsback van Ajax, die een basisplek veroverde toen Van der Wiel naar PSG vertrok, was vorig jaar even nummer één rechts achterin bij Oranje. Al gauw werd hij achterhaald door Janmaat, die bij Feyenoord indruk maakte.