Mourinho vraagt meer van Torres

Maarten (rubbereend)

Zo nu en dan laat Fernando Torres weer vonkjes van zijn oude vorm zien. Chelsea-manager José Mourinho wil meer: "Ik wil Fernando stabiel laten presteren."

Torres was vorige week tegen Manchester City bij vlagen fenomenaal. Zijn acties deden denken aan hoe hij ze enkele jaren geleden voor Liverpool maakte, in de allergrootste wedstrijden. Toch wisselt hij een acht of negen nog te vaak af met een vier, vindt Mourinho.

Toeval of niet: sinds Mourinho weer aan het roer staat bij Chelsea, presteert Torres beter. Hij heeft momenteel zijn beste vorm te pakken sinds zijn transfer van Liverpool naar de Blues. "Torres is verantwoordelijk voor zijn eigen motivatie, voor de manier waarop hij iedere dag werkt", zegt Mourinho vrijdag.

"Het verhaal dat een speler eerst een drama is en de volgende dag een fenomeen, kan ik niet waarderen", aldus Mourinho. "Ik wil Fernando stabiel laten presteren. Hij moet niet al te veel bezig zijn met het bewijzen van zichzelf, ongeacht of hij scoort of niet. In eerste instantie moet hij gewoon werken voor het team."

Over de inzet van Torres is Mourinho overigens meer dan tevreden. "Ik weet dat Fernando iedere wedstrijd het maximale geeft. Hij kan de beste man van het veld zijn of op de bank zitten, maar de strijdlust is er altijd. Dat is het belangrijkste."