Brands: "Terugval in dit proces is logisch"

Pino112

Technisch directeur van PSV Marcel Brands is niet in paniek nu de resultaten van PSV tegenvallen. Binnen vier dagen verloor de club twee keer van Roda JC.

"Het was na zondag een verkeerd moment om meteen weer te verliezen, maar een terugval past wel bij deze selectie", zegt Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daar waren we als directie en staf al op voorbereid."

Helemaal als een verrassing komt de inzinking van PSV niet voor Brands. "Want voor het seizoen begon, hebben we al doorgesproken dat het kan lopen zoals nu", vervolgt de directeur. "De keuze is bewust gemaakt om een heel nieuwe selectie en staf samen te stellen. Dan weet je gewoon dat een terugval in het proces logisch is."

"We wisten destijds uiteraard niet wanneer de eerste tegenslag zou komen. We hadden rekening gehouden met een slechte start. Maar in juli en augustus presteerden we juist boven verwachting. In de fase dat de buitenwacht de polonaise liep, zeiden wij intern tegen elkaar: we zijn niet zo goed en stabiel als het nu lijkt", aldus Brands.