Sno wil nog steeds naar de top

Maarten (rubbereend)

Evander Sno is terug bij RKC Waalwijk. De middenvelder trainde al een tijdje mee bij de club waar hij in het seizoen 2011/12 al voor uitkwam. Maandag zette hij in het Mandemakers Stadion zijn handtekening onder zijn contract.

Sno tekende tot het einde van dit seizoen en gaat met RKC, momenteel de hekkensluiter in de Eredivisie, de strijd tegen degradatie aan. De 26-jarige Sno presteerde in het voetbaljaar 2011/12 uitstekend en verdiende bij RKC een overgang naar N.E.C. Nijmegen.

In Nijmegen kwam hij echter niet verder dan zeven competitiewedstrijden, mede door terugkerende hartproblemen, en nu zit hij weer in Waalwijk. "Maar mijn ambities zijn onveranderd: ik ga nog steeds voor de top. Op een andere manier kan ik niet voetballen, dat zit in me", zegt Sno in het Brabants Dagblad.

De middenvelder, die al 25 wedstrijden voor RKC achter zijn naam heeft staan en vrijdag in de derby met NAC Breda zijn rentree kan maken, is ervan overtuigd dat de ploeg van Erwin Koeman zich gaat handhaven: "We hebben punten nodig, maar die gaan er komen. Er staat een hecht team waarin het onderling goed zit, heb ik op de training gemerkt."