FOK!filmtip van de dag: Comandante (2003)

Redactie

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Comandante

Vandaag krijgen we op Canvas een herkansing om de documentaire Comandante van Oliver Stone te zien. De documentaire, die gisteravond ook al te zien was op de Vlaamse tv-zender, is om 15.35 uur te zien en is daarmee de FOK!filmtip van de dag.

Comandante 2

In de documentaire van Oliver Stone krijgen we een uniek beeld te zien van de roemruchte Cubaanse leider Fidel Castro. De spraakmakende cineast Oliver Stone ging bij de Cubaanse revolutionair op bezoek en sprak meer dan 30 uur met hem over de Cuba crisis, de slag in de Varkensbaai, zijn staatsgreep, het smokkelen van Viagra naar Cuba en de huidige situatie in het communistische land (in 2003 - red). Wat deze documentaire vooral zo mooi maakt is de gemoedelijke sfeer tijdens de interviews. Het is alsof de mannen elkaar al jaren kennen. Zo horen we Castro voor het eerst openhartig spreken over zijn iconen Charlie Chaplin en Brigitte Bardot en zijn goede vriend Che Guevara.

Comandante 2

Comandante is een indrukwekkende documentaire over een legendarische politieke leider. Wil je meer weten over de Cuba crisis, lees dan ook onze FOK!toen-special van dekatophetspek.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!