[JL] Koploper Dordrecht ruim langs Jong Ajax

Maarten (rubbereend)

FC Dordrecht heeft zijn koppositie in de Eerste Divisie maandag verstevigd. Op bezoek bij Jong Ajax wonnen de Dordtenaren met 4-0. Giovanni Korte opende de score voordat Ajacied Vincent Vermeij in de 34e minuut met rood van het veld moest. Na rust voerden Paul Gladon, Adnan Alisic en Yoëll van Nieff de score verder op.

Dordrecht heeft na veertien duels 29 punten. Dat zijn er vier meer dan concurrenten Sparta Rotterdam, De Graafschap en Willem II. Sparta heeft echter nog een wedstrijd te goed.

Jong FC Twente speelde met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo. Pim Balkestein had de bezoekers uit Limburg vlak voor rust op voorsprong gebracht, maar Tim Hölscher redde in de slotminuut een Twents punt.

Jong PSV won wel. Telstar werd in Eindhoven met 3-1 aan de kant gezet. Clint Leemans en Mohamed Rayhi bepaalden de ruststand op 2-0. Johan Kulhan deed wat terug namens Telstar, maar Rai Vloet zorgde voor de 3-1 in de 57e minuut. Een kwartier voor tijd kreeg diezelfde Vloet rood, maar Telstar profiteerde niet van het veldoverwicht.