Haase en Sijsling verder in kwalificatie Parijs

Boris (borisz)

Tennissers Robin Haase en Igor Sijsling zijn een zege verwijderd van deelname aan het masterstoernooi in Parijs. Haase, als eerste geplaatst in de kwalificaties in sporttempel Bercy, troefde de Pool Lukasz Kubot (10) in twee sets af: 6-2 en 7-6 (5). Santiago Giraldo is Haases tegenstander in de laatste kwalificatieronde. Sijsling klopte Roberto Bautista Agut met 6-7 (5), 6-1 en 6-4.

Al in de derde game pakte Haase zijn eerste break. De Nederlander sloeg nog een keer toe en dat was voldoende voor winst in de eerste set. In de openingsgame van het tweede bedrijf brak Haase Kubot opnieuw, maar in de zesde game trok de Pool de stand weer gelijk. In de tiebreak liep Kubot uit naar 5-2, maar Haase won vervolgens vijf punten op rij.

Ook Sijsling pakte snel een break tegen Bautista Agut, maar gaf direct daarna zijn eigen servicegame uit handen. De Spanjaard trok vervolgens de tiebreak naar zich toe. In het tweede bedrijf was Sijsling vervolgens oppermachtig en ook in de derde set liep hij uit naar 3-1. Bautista Agut kwam nog terug, maar een break in de zevende game van Sijsling bleek hem toch te machtig.

Sijsling speelt in de finale van het kwalificatietoernooi tegen de Pool Michal Przysiezny. De laatste kwalificatieronde staat maandag op het programma.