Zuid-Korea wint laatste kwalificatietoernooi sledgehockey

DeLuna

Het Zuid-Koreaanse sledgehockeyteam heeft het laatste paralympische kwalificatietoernooi in Turijn gewonnen. Na drie periodes was de eindstand in de finale nog steeds gelijk (2-2) en moesten shootouts bepalen wie er met het goud naar huis gingen. 

In de eerste periode van de wedstrijd opende Zuid-Korea na drie minuten al met een goal door Seung-Hwan Jung. Na elf minuten was het de Italiaanse Gianluigi Rosa die de gelijkmaker scoorde en Italië weer op gelijke hoogte bracht. In de tweede periode schoot Florian Planker van het Italiaanse team na 41 seconden al de 2-1 binnen. Tien minuten daarna was het Sang-Hyeong Park die de 2-2 maakte. In de derde periode werden voor beide teams de verdediging sterker en kwam niemand tot scoren, waardoor er een verlenging gespeeld moest worden. Ook in de extra tijd werd er niet gescoord en moest de wedstrijd beslist worden in shootouts.

In de shootouts was voor beide teams de eerste poging mis. Daarna schoot voor Italië Greg Leperdi de tweede poging raak en ook Zuid-Korea was door Jong-Kyung Lee nog steeds in de race voor het goud. Ook beide derde pogingen gingen erin (Young-Jae Cho en Giuseppe Condello). Beide vierde poging miste Italië en scoorde Min-Su Han de winnende goal. 

Zuid-Korea plaatst zich hierdoor als zesde voor de Paralympische Spelen in Sochi volgend jaar. Italië is nu de zevende op de lijst. De nummer drie van dit toernooi, Zweden, plaatst zich als achtste. Naast deze drie landen hebben Canada, Amerika, Rusland, Tsjechië en Noorwegen zich al eerder geplaatst voor het Sochi. Duitsland, Japan en Groot-Brittannië hebben zich niet weten te plaatsten voor de Paralympische Spelen.