Williams via Jankovic naar finale in Istanbul

Boris (borisz)

Serena Williams heeft zich geplaatst voor de finale van de WTA Championships in Istanbul. De titelhoudster knokte zich zaterdag in de halve eindstrijd in drie sets langs Jelena Jankovic uit Servië: 6-4, 2-6 en 6-4. In de finale van het eindejaarstoernooi neemt ze het op tegen de Chinese Na Li, die eerder op de dag Petra Kvitova versloeg.

Het ging niet eenvoudig voor de als eerste geplaatste Williams, die niet helemaal fit leek. Nadat ze de eerste set nog wel naar zich had toegetrokken, liet ze in het tweede bedrijf slagenwisselingen lopen. Jankovic, de nummer zeven van de plaatsingslijst, profiteerde daarvan en bracht de stand weer in evenwicht.

De Amerikaanse kwam in de derde set toch op 5-1, maar had moeite om de klus te klaren. Ze liet twee games later een wedstrijdpunt onbenut en leverde opnieuw haar service in. Op 5-4 maakte Williams op matchpoint zelfs een dubbele fout, waarna Jankovic kans kreeg om terug te komen tot 5-5.

Een ace hielp Williams evenwel uit de zorgen. Haar vierde wedstrijdpunt was vervolgens raak. "Mijn lichaam is vermoeid na alle wedstrijden dit jaar", liet ze na afloop weten. "Maar ik vecht ervoor." De 32-jarige Williams won het toernooi in 2001, 2009 en 2012.