[Bundesliga] Dortmund wint Kohlenpottderby in Gelsenkirchen

Boris (borisz)

Borussia Dortmund is zaterdag als winnaar uit de Kohlenpottderby gekomen. De equipe van trainer Jürgen Klopp versloeg Schalke 04 in Gelsenkirchen met 3-1. Pierre-Emerick Aubameyang, Nuri Sahin en Jakub Blaszczykowski scoorden voor Dortmund. Max Mayer was een klein halfuur voor tijd verantwoordelijk voor de Schalke-goal.

Nadat Aubameyang na veertien minuten had gescoord kreeg Kevin-Prince Boateng na een halfuur een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De Ghanees zag zijn strafschop echter gekeerd worden door Roman Weidenfeller.

Oud-Feyenoorder Sahin schoot zes minuten na rust fraai de 2-0 binnen, waarna Meyer elf minuten later op eveneens fraaie wijze de aansluitingstreffer scoorde. Via een razendsnelle counter en op aangeven van Henrikh Mkhitaryan besliste Blaszczykowski het duel ruim een kwartier voor tijd.

Dortmund blijft tweede in de Bundesliga met 25 punten. Schalke staat vijfde met veertien punten.

Koploper Bayern München behield zijn punt voorsprong op Dortmund dankzij een 3-2 thuiszege op Hertha BSC. Arjen Robben verliet het veld in de 26e minuut met liesklachten. Trainer Pep Guardiola bracht Mario Mandzukic voor de Groninger in de plaats en maakte daarmee een gouden wissel. De Kroaat scoorde twee keer.

Götze, ook invaller, maakte de derde. Adrian Ramos had Hertha na vier minuten nog op voorsprong gezet. Na de 3-1 van Götze scoorde ook Änis Ben-Hatira voor de ploeg van trainer Jos Luhukay, dat vierde blijft met vijftien punten.

Bayer Leverkusen won dankzij een doelpunt in de 83e minuut met 2-1 van FC Augsburg. Emre Can scoorde de late treffer. Zijn ploeggenoot Simon Rolfes had de thuisploeg op 1-1 gezet na de openingstreffer van André Hahn. Leverkusen volgt Bayern op een punt. Augsburg, dat het moest stellen zonder de geschorste Paul Verhaegh, staat veertiende.

Hannover sloot het duel tegen Hoffenheim met negen man af. Oud-PSV'er Marcelo incasseerde in de 65e minuut een rode kaart. Eerder was Mame Biram Diouf al met twee keer geel naar de kant gestuurd. Hoffenheim profiteerde en won met 4-1 mede dankzij twee goals van Roberto Firmino.

FSV Mainz versloeg Braunschweig met 2-0.