[EHL] Rotterdam bekert als groepswinnaar door in Europa

Boris (borisz)

Ook Rotterdam heeft zich verzekerd van een plaats bij de beste zestien hockeyclubs van Europa. De havenstedelingen wonnen zaterdag met 4-1 van Reading, waardoor zij zich ook groepswinnaar mogen noemen. De Britten strijden zondag met Lille om het overgebleven ticket voor de KO 16.

Er was nog niet bijster veel gebeurd in het derde duel van deze EHL-dag, toen de bal in de veertiende minuut voor de stick van Frans Hagemans belandde. De aanvaller bracht pardoes de openingstreffer op zijn naam. Dat niet conform de verhoudingen van het begin van de wedstrijd. Reading was in de beginfase simpelweg de betere ploeg.

In het tweede kwart herpakte Rotterdam zich, zonder veel kansen te creëren. Uit een van de spaarzame mogelijkheden trof Timmo Kranstauber de paal. Toegeschenen door een heerlijk herfstzonnetje, ontstond er na de lange pauze meer gevaar voor beide doelen. Uit een van deze uitvallen schoot Bjorn Kellerman raak: hij maaide de bal vol in de kruising.

Nadat Floris Benschop een inzet van Reading van de lijn haalde en Bas Campbell het houtwerk trof, mocht Kellerman opnieuw lachend teruglopen naar de middenlijn. De aanvaller haalde van dichtbij uit en tekende voor de 3-0. Nog geen minuut later benutte Jonty Clarke een strafbal voor de Britten. De marge van drie werd hersteld door Seve van Ass, die dertien minuten voor tijd voor de 4-1 eindstand tekende.