Van Basten baalt: "Verdedigden slecht"

Pino112

sc Heerenveen ging vrijdagavond met 2-1 onderuit bij NEC Nijmegen. Trainer Marco van Basten baalde na afloop als een stekker.

"We krijgen iedere wedstrijd twee of drie tegen. We verdedigen gewoon slecht", zei Van Basten tegen FOX Sports. "Als je zo slap speelt, verdien je het ook te verliezen. We hadden enorm veel balbezit, maar deden er niets mee. We speelden slap en in een te laag tempo. Als je in zo’n laag tempo speelt, win je van geen enkele tegenstander."

Aanvaller Alfred Finnbogason kan doorgaans een wedstrijd beslissen voor zijn ploeg. In Nijmegen kwam hij niet tot scoren, maar kreeg wel een flinke kans. "Alfred ging veel te makkelijk met de kansen om." Van Basten wisselde Joey van den Berg en Luciano Slagveer in de rust. "Joey was geblesseerd en Luciano zat niet in de wedstrijd, maar hij was niet de enige. Ik had er wel veel meer dan twee kunnen wisselen."

Tegen NEC had Heerenveen het verlies tegen Vitesse (2-3) van vorige week goed kunnen maken. "NEC heeft acht maanden niet gewonnen en uitgerekend van ons winnen ze wel. Dat is heel vervelend. Als je iedere keer twee of drie goals tegen krijgt, win je nooit een wedstrijd. We kunnen er nu wel weer over praten, maar je kunt praten tot je een ons weegt, maar op een gegeven moment moet je het oplossen"