Trailers kijken: deze week nieuw in de bioscoop

Peter Breuls

Mexico, of althans Mexicaanse elementen, zijn goed vertegenwoordigd deze week; eenmaal in een serieuze, en eenmaal in een minder serieuze setting. Over minder serieus gesproken: Johnny Knoxville is terug, onder een laag make-up, in een nieuwe Jackass-film. Daarnaast is er horror en liefde te vinden in de bioscoop, deze week.

Insidious: Chapter 2

In Insidious: Chapter 2 proberen Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) er achter te komen wat er in het verleden is gebeurd waardoor ze nu niet met rust worden gelaten door duistere geesten.

Jackass Presents: Bad Grandpa

Johnny Knoxville speelt Irving Zisman, een bejaarde weduwnaar die schijt heeft aan zijn omgeving. Hij moet z'n kleinzoon naar diens vader brengen, en dat betekent een road trip, Jackass-style.

Machete Kills

Tweede deel uit Robert Rodriguez' Mexploitation-trilogie over Danny Trejo's messentrekkende actieheld. Met Mel Gibson als bad guy en Charlie Sheen als President van de VS.

Workers

Verhaal over de arbeidersklasse in Mexico. Welke visie op het leven krijg je als je decennia lang op dezelfde plek hetzelfde monotone werk doet?

What Maisie Knew

Vertelling over de positie van het kind in een getroubleerde relatie.

Love & Fungi

Deze speelfilm over liefde, eten, koken en de aantrekkingskracht van de natuur was een favoriet op vele festivals, onder meer in Rotterdam en bij de Gotham Independent Film Awards.