Barcelona kiest voor Winterspelen 2026

Pino112

Barcelona doet geen gooi naar de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2022. De Catalaanse hoofdstad kiest ervoor om zich op de Winterspelen van 2026 te richten. Dat heeft burgemeester Xavier Trias vrijdag bekendgemaakt. De stad denkt zo een betere kans te hebben om de Spelen daadwerkelijk te mogen organiseren.

Barcelona zou als het de Winterspelen toegewezen kreeg de eerste stad zijn die zowel de Zomerspelen als de Winterspelen organiseerde. De stad was in 1992 gastheer van het zomerevenement. München kan nu het unicum voor de neus van Barcelona wegkapen. De Duitse stad is van plan een gooi te doen naar de Winterspelen. Een referendum moet nog uitwijzen of de bevolking een kandidatuur steunt.

Tot nu toe is Alma Ata de enige officieel aangemelde kandidaat. Ook Oslo heeft interesse getoond. Verder wordt verwacht dat Oekraïne een stad zal aanwijzen als kandidaat en zouden Polen en Slowakije gezamenlijk een gooi willen doen naar de organisatie van de Spelen. Het toernooi wordt pas in 2015 toegewezen. De deadline voor een officiële kandidatuur is 14 november.