FOK!filmblik: The Amazing Colossal Man (1957)

dekatophetspek

In het FOK!filmblik komen we vandaag weer een prachtige B-film uit de vijftiger jaren tegen. Op het succes van The Incredible Shrinking Man, die eerder in 1957 was verschenen, wilde men maar al te graag meeliften en zo verscheen op 25 oktober 1957 de film The Amazing Colossal Man voor het eerst op het witte doek.

The Amazing Colossal Man

In de sciencefiction-klassieker van Bert I. Gordon draait het om Glenn Manning, een Amerikaanse kolonel die aanwezig is bij een experiment met een nucleaire bom. Kort voor de detonatie stort een vliegtuigje in het testgebied neer en Glenn verlaat de bunker om de piloot te kunnen redden. Hij is echter te laat en wordt ook nog eens getroffen door een fikse lading nucleaire straling. Manning groeit uit tot een reus die eens flink huis gaat houden in Las Vegas.

The Amazing Colossal Man 2

The Amazing Colossal Man was een heerlijke B-film van Bert Ira Gordon. Gordon had eerder al naam gemaakt met King Dinosaur (1955), Beginning of the End (1957) en The Cyclops (1957). Vanaf 1957 zou de filmmaker zijn films uitbrengen bij American International Pictures. In 1958 zou The Amazing Collosal Man een vervolg krijgen met War of the Colossal Beast. The Amazing Colossal Man was in de Nederlandse bioscopen te zien onder de titel De Atoomreus.

The Amazing Colossal Man 3