FOK!filmtip van de dag: The Fighter (2010)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

The Fighter

De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag naar de film The Fighter die om 22.20 uur op Canvas te zien is. In de film van David O. Russell draait het om Micky Ward (Mark Wahlberg), een bokser uit Boston die op het punt staat om zijn handschoenen in de ring te gooien. Dan komt opeens zijn halfbroer Dicky Eklund (Christian Bale) na een gevangenisstraf van vijftien jaar weer vrij. Eklund wil met zichzelf in het reine komen en besluit zijn halfbroertje te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

The Fighter 2

The Fighter zou oorspronkelijk worden geregisseerd door Darren Aranofsky. Aranofsky, die eerder al The Wrestler had geregisseerd, schoof het project toen door naar zijn collega David O. Russell. Mark Wahlberg trainde meer dan twee jaar om goed in vorm te zijn voor zijn rol. Bij de opnames van de gevechtsscènes werd gebruik gemaakt van een cameraploeg van HBO, die normaliter ook de gevechten in World Championship Boxing in beeld brengen. Hierdoor kregen de opnames een zo mogelijk nog authentiekre uitstraling. Zowel Christian Bale als Melissa Leo zouden een Oscar aan hun rol in deze indrukwekkende biografische rolprent overhouden.

The Fighter 3

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!