GTA Online-exploit deelt miljarden uit aan nietsvermoedende spelers

Denzo

GTA Online op het PlayStation Network heeft sinds kort last van valsspelende Sinterklazen. Gebruikmakende van een omgebouwde PlayStation 3 kunnen cheaters door het modden van enkele bestanden in een teksteditor miljarden uitdelen aan andere spelers.

Het werkt als volgt: spelers met een omgebouwde PlayStation 3 modificeren zogeheten .rpf bestanden, waarin staat hoeveel geld het beroven van winkels uitbetaald, en deze spelers gaan vervolgens offline verscheidene winkels beroven. Vervolgens krijgen deze spelers voor het beroven van de winkel maarliefst 973 miljoen dollar bijgeschreven. Doordat GTA Online het mogelijkmaakt om profijten van criminele wandaden te delen, is het voor de Goed(slecht)heiligmannen mogelijk om die 973 miljoen uit te delen aan nietsvermoedende spelers die bij hen toevallig op dezelfde server zitten.

Het is nog maar de vraag of spelers hier blij mee moeten zijn. Natuurlijk zijn er mensen die het prima vinden om een paar miljoen bijgeschreven te krijgen, maar aan de andere kant wil een goudeerlijke speler niet door Rockstar aangezien worden voor een cheater en vervolgens van GTA Online geband worden. Daarnaast zijn er ook spelers die het geld niet eens willen hebben. 

Mocht je dit overkomen, dan is ons advies: doe niks met het geld, en geef alleen geld uit dat je zelf hebt verdient. Naar het schijnt weet Rockstar al van de exploit af en werkt het aan een oplossing, hoewel het bedrijf hier nog niks over heeft laten weten.

GTA V