[JL] De Graafschap vernedert FC Oss

Boris (borisz)

De Graafschap heeft zaterdag in de Eerste Divisie uitgehaald tegen FC Oss: 6-1. Tim Vincken, Anco Jansen (2x), Piotr Parzyszek (2x) en Soufian Echcharaf verzorgden de doelpunten voor de Superboeren, die bijna een halfuur met tien man speelden. Jansen werd er in de 64e minuut met een tweede gele prent van het veld gestuurd.

Door goals van Vincken en Jansen stond De Graafschap al na 25 minuten met 2-0 voor. Parzyszek scoorde vlak voor rust zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen. De Poolse Nederlander sloeg na ruim een uur weer toe, waardoor hij nu alleen topscorer is van de Eerste Divisie.

Jansen zorgde in de 64e minuut voor de 5-1. Bij het juichen trok hij zijn shirt uit waardoor hij met een tweede gele kaart het veld moest verlaten. Echcharaf scoorde na 82 minuten de 6-1. Een penalty van Oss' Marcel van der Sloot was even daarvoor via doelman Jasper Heusinkveld in het doel beland.

De Graafschap bezet de vierde pek met 22 punten, vier minder dan koploper FC Dordrecht. Oss staat laatste met zeven punten en heeft dit seizoen al tien duels verloren.