Judoka Ente pakt nationale titel

Boris (borisz)

Birgit Ente is zaterdag Nederlands kampioen judo geworden in de klasse tot 52 kilogram. In de finale in Rotterdam versloeg ze Miranda Wolfslag. Aukje Balmakers en Janny Damme pakten het brons.

In de klasse tot 57 kilogram klopte de pas 15-jarige Hilde Jager nadrukkelijk op de deur. Pas in de finale moest ze haar meerdere erkennen in Elea de Gans. Brons was er voor Joy Wensveen en Kim Franssen.

In de klasse tot 48 kilogram was de titel voor Mandy Tjokroatmo. Zij was de beste in een poule van drie. De titel in de klasse tot 63 kilogram was een prooi voor Jennifer Wichers met een zege op Antoinette Hennink. Jaime Lee Leonora en Marit de Gier kregen het brons omgehangen.

Bij de mannen waren er nationale titels voor Jamie Werink (-60 kilogram), Wytze de Jong (-66 kilogram) en Sam van 't Westende (-73 kilogram). Voor de laatste twee was het hun tweede titel op rij.

Werink versloeg in de finale Bas Koffijberg. Leon Borgsteede en Diederick Pondman vochten zich naar brons. Cunnar Cops pakte het zilver in de klasse tot 66 kilogram. Jasper de Jong en Timo Kem moesten zich hier troosten met brons. Joery Biekmann kreeg het zilver in de klasse tot 73 kilogram. Bram Crans en Tjeerd Tjeerdsma mochten mee naar de laagste trede van het ereschavot.