Oranje onder 17 scoort er op los tegen San Marino

Boris (borisz)

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft ook zijn tweede wedstrijd in de eerste EK-kwalificatieronde in Georgië gewonnen. Oranje haalde uit tegen San Marino. Het werd 12-0. Invaller Ezra Walian nam vijf treffers voor zijn rekening. Door de zeges op Faroër en nu San Marino is plaatsing voor de eliteronde een feit.

In het duel met Faeröer duurde het ruim een half uur voordat de eerste treffer viel. Nu was het al na negen minuten raak. Op aangeven van Dani van der Moot schoot Steven Bergwijn binnen. De 2-0 was het Van der Moot die scoorde op een assist van Bergwijn. In de 25ste minuut zorgde Abdelhak Nouri voor de 3-0, waarna voor rust Marlon Slabbekoorn de marge vergrootte naar vier.

Na rust kwam Onder 17 echt los. Invaller Ezra Walian was de grote uitblinker. De Ajacied zorgde voor de 5-0, 7-0, 8-0, 9-0 en 11-0. Tussendoor maakte Van der Moot zijn tweede en derde treffer van de middag. Segun Owobowale zorgde voor het slotakkoord: 12-0.

KNVB-coach Maarten Stekelenburg kon na afloop niets anders doen dan zijn ploeg een groot compliment geven. "Dit is een prestatie van het hele team. Wanneer het bij rust 4-0 staat, zie je vaak dat de tweede helft een slap potje wordt waarbij veel spelers voor zichzelf gaan spelen. Dat wilden wij voorkomen. Wij hebben de tegenstander in de eerste minuut bij de strot gepakt en niet meer losgelaten. Heel knap."

Dinsdag sluit Oranje de eerste EK-kwalificatieronde af. Gastland Georgië is dan de tegenstander. Het gaat alleen nog om de groepswinst.