Bezwaar Hoffenheim tegen fantoomgoal Kiessling

Redactie

Voetbalclub 1899 Hoffenheim heeft bezwaar aangetekend bij het sporttribunaal van de Duitse voetbalbond DFB tegen het tellen van een goal van Stefan Kiessling. De aanvaller van Bayer Leverkusen kopte vrijdag naast, maar de bal ging door het zijnet heen de goal in. De scheidsrechter keurde de treffer vervolgens goed.

Het tribunaal neemt de komende dagen verklaringen van beide partijen, de scheidsrechters en de commissie die de arbiters controleert op. Op basis daarvan neemt het de zaak in behandeling. Tegelijkertijd staat het tribunaal in contact met de FIFA om de internationaal geldende regels te vinden.

In Duitsland is de roep om het Bundesligaduel over te spelen inmiddels sterk. Rainer Koch, de vicevoorzitter van de DFB die zich bezig houdt met regelzaken, waarschuwt echter dat het zo'n vaart misschien niet loopt. "Dat zo'n fantoomgoal als onrechtvaardig wordt beschouwd, begrijpen we. Maar we weten uit het verleden ook hoe sterk de FIFA de beslissing van de scheidsrechters beschermt."

Koch wijst daarbij op de onterecht niet toegekende treffer van Engeland tegen Duitsland op het WK van 2010. "Het is voor ons beslissend welke mogelijkheden de regels en statuten ons bieden. Uiteindelijk is de FIFA bij een dergelijke beslissing maatgevend."