Jurken Máxima trekken veel publiek

anoniem_22072019025900

De twee japonnen van koningin Máxima trekken op de tentoonstelling van de Dutch Design Awards erg veel mensen. "Het is echt heel erg druk", vertelt een woordvoerder aan Novum Nieuws. Op de tentoonstelling, die zaterdag in Eindhoven werd geopend, zijn ontwerpen van de finalisten van de Dutch Design Awards te zien.

De jurken van Máxima werden ontworpen door Jan Taminiau. De koningin droeg de japonnen tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Het gaat om het koningsblauwe ensemble en de rood-roze avondjapon. "De jurken trekken erg veel aandacht", vervolgt de woordvoerder.

Hoewel de zegsvrouw denkt dat het hoge bezoekersaantal deels komt door de Taminiau-jurken, is er ook veel belangstelling voor de ontwerpen van andere finalisten. "Er is ook veel aandacht voor andere designers."

De Dutch Design Awards worden zaterdagavond uitgereikt in verschillende categorieën. Taminiau maakt kans op de modeprijs in de categorie product. Ook Iris van Herpen en Elisa van Joolen zijn daarvoor genomineerd. De jurken van Máxima zijn nog tot en met volgende week zondag te bewonderen.