[Video] Bayer Leverkusen wint mede door spookdoelpunt

Boris (borisz)

Bayer Leverkusen staat minimaal een dag op de eerste plaats in de Bundesliga. De club verschalkte Hoffenheim met 1-2 en gaat Borussia Dortmund en Bayern München voorbij. Het was evenwel niet de koppositie, maar een enorme arbitrale misser waarover werd gesproken na afloop.

De eerste helft bood veel vertier voor de voetballiefhebber. Kansen gingen over en weer, maar Bayer nam de leiding. Sidney Sam bepaalde eigenhandig de ruststand op 1-0. Hij maakte een soloactie, Het was al de zevende treffer van het seizoen voor de spits, die nu de topscorerslijst in de Bundesliga aanvoert.

Na zeventig minuten kopte Stefan Kiessling de bal uit een corner op doel. De bal ging duidelijk naast, de spits greep zelfs naar zijn hoofd omdat hij zo dicht bij de tweede goal was. Maar door een gat in het net rolde de bal alsnog in het doel. Arbiter Felix Brych keurde de treffer goed, waarmee het duel direct beslist was. Voor Kiessling was het zijn zesde doelpunt dit Bundesligaseizoen. 

In de slotfase kwam Hoffenheim via Sven Schipplock nog wel terug tot 1-2. Even daarvoor had Roberto Firmino óók nog een strafschop gemist. Leverkusen ontsnapte aan puntenverlies. Des te pijnlijker was dat het spookdoelpunt van Kiessling de winnende bleek. 

Spooktreffer van Stefan Kiessling(Bayer Leverkusen). De club wordt daarmee koploper in de Bundesliga(Bron: YouTube).