Comeback Björkman zet zich voort

Rosario

De eenmalige comeback die Jonas Björkman maakt op het dubbeltoernooi van Stockholm krijgt een vervolg. Nadat hij samen met landgenoot Robert Lindstedt de eerste ronde al overleefde, was het duo vandaag te sterk voor Ernests Gulbis en Dimitri Tursunov; 4-6, 6-1 en 10-8.

Björkman was jarenlang de oudste speler in de top honderd van de wereldranglijst in het enkelspel. De inmiddels 41-jarige Zweed maakte echter vooral furore in het dubbelspel, waarin hij maar liefst negen Grand Slam-titels veroverde, waaronder de Australian Open met Nederlander Jacco Eltingh.

In de finale wacht met Jean-Julien Rojer wellicht een andere Nederlander. Hij en zijn partner Aisam Qureshi kregen een walkover van David Marrero en Fernando Verdasco. Lindstedt en Björkman moeten zich morgen in de halve finale echter eerst langs het duo Gonzalez/Lipsky worstelen.

Ook Joachim Johansson maakte in eigen land een relatief succesvolle comeback in het enkelspel, maar moest na vier gewonnen wedstrijden uiteindelijk het hoofd buigen voor Milos Raonic. Het Zweedse servicekanon verloor gisteravond met 2-6 en (3)6-7.