Huntelaar drie tot vier maanden eruit

Boris (borisz)

Klaas-Jan Huntelaar gaat opnieuw onder mes. De spits van Schalke 04 blijft last houden van zijn knie en hoopt rond februari terug te keren. Huntelaar meldt op zijn Twitter-account dat hij het geen eenvoudig beslissing was om opnieuw een operatie te ondergaan.

"Het is moeilijk, maar ik heb besloten om een operatie te ondergaan. De revalidatietijd is drie tot vier maanden. Het is moeilijk, maar een noodzakelijke beslissing", schrijft de spits.

De 30-jarige Huntelaar liep halverwege augustus de knieblessure op en keerde vorige week bij Schalke terug op het trainingsveld. Daar ging het weer mis voor de ex-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan. Na een botsing met ploeggenoot Sead Kolasinac zocht Huntelaar de kleedkamer op.

Nader onderzoek wees uit dat de Oranje-international opnieuw onder het mes moet. Het wordt voor Huntelaar daarmee ook lastig om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal zei onlangs dat hij vanaf maart met een vaste groep naar het WK wil toewerken.