Alderweireld: België niet bezig met finaleplaats WK

Pino112

Toby Alderweireld vindt dat de verwachtingen rondom het Belgische nationale team getemperd moeten worden. De Rode Duivels plaatsten zich vrijdag in Kroatië voor het eerst in twaalf jaar weer eens voor een groot toernooi en dat leidde tot grote euforie.

Dat België als een serieuze outsider voor de WK-titel wordt beschouwd, gaat Alderweireld echter te ver. "Ik denk dat vooral de buitenwereld ons de hemel in prijst", zegt de oud-Ajacied tegen Novum Nieuws. "Wij zijn totaal niet mee bezig met een volgende ronde of wie we in de finale treffen."

"We weten dat het lastig wordt daar in Brazilië en dat we eerst de loting en de groep moeten afwachten", vervolgt Alderweireld. "Wij weten wat ons te doen staat. Deze groep is groot geworden door hard te werken. Dat moeten we blijven doen en niet gaan zweven."

België sloot de kwalificatiereeks dinsdag af met een enigszins teleurstellende 1-1 remise in eigen huis tegen Wales. "Afgelopen weekend is er genoeg gefeest en misschien heeft dat een kleine weerslag gehad op de wedstrijd", zegt Alderweireld. "Maar uiteindelijk mogen we tevreden zijn over een fantastische campagne."

Alderweireld stapte afgelopen zomer over van Ajax naar Atlético Madrid. De verdediger wacht nog altijd op zijn debuut, maar dat is volgens hem een kwestie van tijd. "Ik doe hard mijn best en weet zeker dat mijn kans gaat komen. Ik heb de afgelopen twee interlands laten zien dat ik goed in vorm ben en ben klaar om te spelen."