[WK Kwalificatie] Ghana scoort er op los tegen Egypte

Boris (borisz)

Ghana heeft een uitstekend resultaat geboekt in de play-offs van de Afrikaanse WK-kwalificatie. Egypte werd met 6-1 verslagen. De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken tegen de Egyptenaren. Sterspeler Asamoah Gyan zorgde na vier minuten al voor de openingstreffer, toen hij de bal links in de zestien kreeg aangespeeld en hard uithaalde.

Na 22 minuten verdubbelde Ghana de voorsprong, toen Wael Gomaa een inzet van Mikael Essien in eigen doel werkte. Egypte moest er vervolgens alles aan doen om terug te komen in de wedstrijd en dat lukte ook. Nog voor rust kregen De Farao's een strafschop, toen Mohamed Salah in de zestien werd gevloerd door Rashid Sumaila. Mohamed Abo Trika verzilverde deze buitenkans en bracht de score op 2-1. Nog voor rust maakte Ghana echter de 3-1, door een knappe kopbal van Abdul Maris, zodat de marge weer twee doelpunten bedroeg.

Na de pauze liep Ghana verder weg en zette de ploeg een uitstekende uitgangspositie neer voor de return. Sulley Muntari bereikte met een omhaal aanvaller Asmaoah Gyan die met zijn hoofd de 4-1 maakte. Muntari maakte er vervolgens zelf 5-1 van, toen hij een strafschop benutte in de 73e minuut. In de slotfase bepaalde invaller Christian Atsu de eindstand op 6-1.

Ghana gaat zo met een zeer ruime voorsprong de return in Cairo tegemoet. Dit duel wordt op 19 november gespeeld, waarna duidelijk is welke ploeg zich direct voor het WK plaatst.