Maker Clash of Clans en Hay Day opgekocht

Oscar.

Het Finse gamebedrijf Supercell is voor 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro) overgenomen door het Japanse telecombedrijf Softbank en gamebedrijf Gungho. Softbank heeft een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in het Finse bedrijf achter smartphonespelletjes Hay Day en Clash of Clans. Dat maakte Supercell dinsdag bekend.

Hay Day en Clash of Clans behoren al maanden tot de apps waarmee het meeste geld verdiend wordt in de App Store. In april werd geschat dat Supercell met zijn twee gratis apps dagelijks twee miljoen euro verdient door middel van in-gameaankopen. Clash of Clans is sinds de zomer ook verkrijgbaar voor Android-telefoons en staat ook voor dat besturingssysteem in de verkooptoptien.

Supercell blijft als dochteronderneming van Softbank werken aan Hay Day en Clash of Clans. Het is niet bekend of het bedrijf ook nieuwe apps maakt. Ondertussen zal het samenwerken met Gungho, waar Softbank ook een belang in heeft, in een poging de Aziatische markt te veroveren met zijn apps.

"De samenwerking zal Supercell helpen een mondiaal opererend gamebedrijf te worden", liet topman Ilkka Paananen weten. Supercell, dat zich richt op zijn twee bestaande spelletjes, wil in Azië net zo populair worden als in Europa en Noord-Amerika. "Over dertig jaar willen we dat mensen over ons praten zoals wij denken over Nintendo", vulde Paananen aan in een verklaring.


Maker Clash of Clans en Hay Day opgekocht