Argos-renner Mezgec wint slotrit in Beijing

Frank (franklop)

Luka Mezgec heeft Argos-Shimano succes bezorgd in de laatste World Tour-koers van het jaar. De Sloveen schreef de vijfde en laatste etappe in de Ronde van Beijing op zijn naam. De leidende positie van de Spanjaard Beñat Intxausti kwam in de acht lokale ronden van in totaal 117 kilometer niet in gevaar.

De 25-jarige Mezgec was bij het Vogelneststadion de sterkste in de massasprint, voor de Fransman Nacer Bouhanni en de jonge Nederlander Moreno Hofland van Belkin. FDJ-renner Bouhanni had eerder de tweede en derde rit gewonnen.

Juan Antonio Flecha koos in zijn laatste profkoers de aanval. De Spaanse renner van Vacansoleil kreeg gezelschap van onder anderen de Italiaan Marco Pinotti, die eveneens een punt zet achter zijn loopbaan. Olivier Kaisen, Christian Meier en Manuele Boaro waren de andere vluchters.

Na een aanval van Tony Martin werd het vijftal zo'n vier kilometer voor de finish ingerekend. Ook de Duitse winnaar van de laatste twee edities kon de verwachte massaspurt niet meer ontlopen.

Movistar-renner Intxausti, die de macht greep in de koninginnenrit van maandag, houdt in het klassement de Ier Daniel Martin en zijn landgenoot David Lopez achter zich. Robert Gesink is op de achtste plaats de beste Nederlander.