[NHL] Ducks winnen gemakkelijk van de Senators

Joost (Hoogstaande)

De Anaheim Ducks hebben vannacht met gemak gewonnen van de Ottawa Senators. Het werd 4-1 in Anaheim. 

De score had veel hoger uit kunnen vallen. De aanval van de Ducks zette de verdediging van de Senators continu onder druk. Binnen een halve minuut zette David Perry de 1-0 al op het scorebord. Na vier minuten verdubbelde Ryan Getzlaf de score. Dat betekende dat de wedstrijd voor goalie Craig Anderson voorbij was. Hij werd gewisseld voor Robin Lehner. Dat bleek een uitstekende wissel te zijn. Met Lehner in de goal kwam er wat meer rust bij de Senators en scoorden ze zelfs de aansluitingstreffer. Bobby Ryan scoorde een minuut voor het einde van de eerste periode een intikker op aangeven van Kyle Turris. 

In de tweede periode bleven de Ducks druk zetten op de goal van de Senators. Dat betaalde zich vroeg in de periode uit door een goal van Perry. Lehner werd ditmaal kansloos gelaten. Hij was in de rest van de periode wel de rots in de branding voor de Sens. Op magistrale wijze hield hij Perry van zijn hattrick af.

In de derde periode werd hij uiteindelijk nog een keer geklopt. Nick Bonino was ditmaal de afmaker. De Ducks hadden uiteindelijk 56 shots on goal. Het grootste gedeelte van dat aantal werd bereikt met Lehner in de goal. Met slechts twee doelpunten tegen was de wedstrijd voor hem toch geslaagd. Voor de Senators als team was het daarentegen opnieuw een slechte avond en met pas één overwinning op zak zal er snel iets moeten veranderen.

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Carolina Hurricanes Phoenix Coyotes 3 - 5
Florida Panthers Los Angeles Kings 0 - 3
Winnipeg Jets New Jersey Devils 3 - 0