Dubbelslag Intxausti in Beijing

heywoodu

De Spanjaard Beñat Intxausti heeft de vierde etappe in de Tour of Beijing op zijn naam geschreven. Na ruim honderdvijftig kilometer kwam de renner van Movistar solo over de finish, nog net voor Daniel Martin van Garmin-Sharp.

De etappe, begonnen in Yanqing, brandde los zodra de kopgroep begon aan de laatste klim van de ronde, de Mentougou Miaofeng Mountain. Veel renners probeerden weg te springen uit de groep met favorieten, maar drie kilometer voor het einde werd de beslissenede demarrage geplaatst door de 27-jarige Intxausti.

Even leek het erop dat de Ierse favoriet Daniel Martin hem nog tot de orde kon roepen, maar Martin kwam net te laat en stopte de jacht op vijftig meter van de streep. Dankzij zijn overwinning neemt Intxausti de leiderstrui over van Nacer Bouhanni en met dank aan de bonificaties staat de Spanjaard nu tien seconden voor op naaste belager Martin. De Spanjaard David Lopez (Sky) staat derde in het klassement, beste Nederlander is Robert Gesink op de achtste plaats.

Dinsdag is de laatste etappe in de Tour of Beijing, wat tevens de laatste koers is van de World Tour van 2013. De verwachting is dat de korte, vlakke etappe uit zal draaien op een massasprint en dat de leidende positie van Intxausti dus niet meer in gevaar komt.