Redknapp: "QPR-tijd heeft Townsend gemaakt"

Boris (borisz)

Andros Townsend debuteerde afgelopen week namens Engeland tegen Montenegro en deed dat indrukwekkend. QPR-manager Harry Redknapp weet hoe dat komt.

De speler van Tottenham Hotspur bleek in het belangrijke WK-kwalificatieduel met de Montenegrijnen trefzeker (4-1). Hij nam de derde Engelse treffer voor zijn rekening. Townsend speelde vorig jaar bij Queens Park Rangers onder de hoede van Redknapp. "Het verbaast mij niet dat hij het nu zo goed doet bij Tottenham en het Engelse elftal", aldus Redknapp tegen de Sunday Mirror. "Hij heeft veel talent en is een echte professional. Ik denk dat hij bij QPR als voetballer gemaakt is."

"Hij was in zijn tijd bij QPR fantastisch voor ons", vervolgde Redknapp. "Hij liet zien dat hij meestal beter was dan de meeste Premier League-verdedigers. Ik had wel besloten om hem van positie te wisselen. Townsend speelde altijd aan de linkerkant, maar ik besloot om hem vanaf rechts te laten spelen. Daar maakte hij nog meer indruk. Als we niet waren gedegradeerd, had ik geprobeerd om hem definitief vast te leggen, zeker weten."