[NHL] Sharks behouden ongeslagen status

Joost (Hoogstaande)

De San Jose Sharks hebben vannacht opnieuw een overwinning op hun naam gezet. In San Jose werden de Ottawa Senators met 3-2 verslagen.

De winst kwam de Sharks ditmaal niet aanwaaien. De Senators boden veel verzet en de Sharks moesten diep gaan om de overwinning uit het vuur te slepen. De 19-jarige Tomas Hertl zette de Sharks binnen een minuut al op voorsprong. De Sharks moesten daarna twee goals van de Senators toestaan. Zack Smith trok de stand gelijk en Bobby Ryan zorgde er met een powerplay goal voor dat de Senators op voorsprong kwamen. Met deze 1-2 stand werd er gerust.

In de tweede periode maakten de Sharks hun achterstand ongedaan door middel van een powerplay goal van Patrick Marleau. Een grote tegenvaller voor de Sharks was het uitvallen van Hertl vlak voor het einde van de tweede periode. Het grote talent van de Sharks, eerder al goed voor vier goals in één wedstrijd, moest vlak voor het einde van de tweede periode het ijs verlaten met een blessure nadat hij hard in botsing was gekomen met Clarke MacArthur, een left winger van de Senators. 

In de derde periode kwamen de Sharks voor de tweede keer in de wedstrijd op een voorsprong. Brent Burns maakte een knappe aanval van de Sharks af. De Senators gaven daarna alles wat ze nog hadden maar het mocht niet meer baten. De Sharks hebben nu vijf wedstrijden op rij in reguliere speeltijd gewonnen. 

Overige uitslagen:

Thuis Uit Score
Columbus Blue Jackets Boston Bruins 1 - 3
Detroit Red Wings Philadelphia Flyers 5 - 2
Toronto Maple Leafs Edmonton Oilers 6 - 5 (na overtime)
Washington Capitals Colorando Avalanche 1 - 5
Tampa Bay Lightning Pittsburgh Penguins 4 - 5
Chicago Blackhawks Buffalo Sabres 2 - 1
Minnesota Wild Dallas Stars 5 - 1
Nashville Predators New York Islanders 3 - 2
St. Louis Blues New York Rangers 5 - 3
Vancouver Canucks Montreal Canadiens 1 - 4