Sijsling nadert Haase op wereldranglijst

Pino112

Robin Haase voelt op de wereldranglijst de hete adem van Igor Sijsling in zijn nek. Sijsling klom dankzij zijn finaleplaats vorige week bij het challengertoernooi in het Belgische Bergen van de 75e naar de 67e plaats. Haase staat nog steeds op plaats 62 en blijft daarmee voorlopig de beste Nederlander.

De belangrijkste verschuiving vond plaats aan de top van de ranglijst. Zoals zaterdag al bekend werd, lost Rafael Nadal Novak Djokovic af als nummer één van de wereld. Andy Murray en David Ferrer zijn de nummers drie en vier. Juan Martin del Potro stijgt van de zevende naar de vijfde plaats.

Bij de vrouwen doet Jelena Jankovic goede zaken. De verliezend finaliste van het toernooi van Beijing klimt van de elfde naar de achtste plaats. Boven haar verandert er niets. Serena Williams voert de ranglijst aan, voor Viktoria Azarenka, Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Na Li, Sara Errani en Petra Kvitova.

Kiki Bertens blijft de beste Nederlandse tennisster. De Wateringse, die dit jaar wegens een enkeloperatie niet meer in actie komt, zakt van de 82e naar de 84e plaats. Richel Hogenkamp volgt als nummer 176 op ruime afstand. Arantxa Rus steeg veertien plaatsen van 217 naar 203.