Zaalvoetballers tegen Portugal en Rusland op EK

Boris (borisz)

Het Nederlands zaalvoetbalteam neemt het in de groepsfase van het EK in België volgend jaar op tegen Portugal en Rusland. Dat wees de loting in Antwerpen vrijdag uit. Met Portugal (2010) en Rusland (2012) treft de ploeg van bondscoach Marcel Loosveld de verliezend finalisten van de laatste twee edities.

"Het is een pittige groep, zonder meer. Maar we staan er weer tussen en dat is en blijft het allerbelangrijkste", zegt Loosveld in een verklaring van de KNVB. "Rusland hebben we niet lang geleden nog ontmoet, dat is gewoon een heel zware tegenstander. En Portugal heeft natuurlijk ook een fantastisch team."

De keuzeheer kijkt evenwel uit naar het toernooi. "Aan de andere kant: we zijn met deze groep al zo ver gekomen, en gaan nu genieten van deze wedstrijden en proberen een zo goed mogelijk resultaat te behalen."

Oranje deed in 2005 voor het laatst mee aan het EK. De beste prestatie is een vierde plaats in 1999. De Europese titelstrijd in Antwerpen wordt van 28 januari tot en met 8 februari gehouden.